MATH SOLVE

3 months ago

Q:
# A worker at the zoo calculates the amount of fish, in pounds, needed in the weekly diet of an eagleand a bear.• The eagle eats 8 pounds of food each week, and 70% of that weight must be fish.• The bear eats 110 pounds of food each week, and 35% of that weight must be fish.Part A: What is the total of fish, in pounds, that the eagle and bear should eat each week? Round youranswer to the nearest hundredth of a pound.Part B: The zoo increases the amount of food that the bear eats each week to 125 pounds. What is thepercent increase in the amount of food that the bear eats each week? Round your answer to thenearest tenth of a percent.

Accepted Solution

A:

PART A)

multiply total weight by percentage:

eagle eats 8 pounds 70% is fish

8 x 0.70 = 5.6 pounds of fish

bear eats 110 pounds 35% is fish

110 * 0.35 = 38.5 pounds of fish

5.6 + 38.5 = 44.10 pound total

Part B) 125 - 110 = 15

15 / 110 = 0.136 = 13.6% increase

multiply total weight by percentage:

eagle eats 8 pounds 70% is fish

8 x 0.70 = 5.6 pounds of fish

bear eats 110 pounds 35% is fish

110 * 0.35 = 38.5 pounds of fish

5.6 + 38.5 = 44.10 pound total

Part B) 125 - 110 = 15

15 / 110 = 0.136 = 13.6% increase